Sluit navigatie

Incasso binnenland

Wat is een ‘buitengerechtelijke incassoprocedure’ nu eigenlijk? Wij verstaan hieronder: alle activiteiten om een vordering te incasseren, zonder tussenkomst van de rechter. Er is altijd een kwestie van een eiser, een debiteur/schuldenaar en een te vorderen bedrag. Verder is iedere situatie anders.

Wij leveren als incassobureau maatwerk bij iedere incasso-opdrach. Bij voorkeur willen we de gang naar de rechtbank voorkomen. Onze aanpak kenmerkt zich door snelheid van handelen, zeer korte en directe communicatielijnen, ruim 25 jaar kennis en ervaring die zich letterlijk uitbetaalt. Onze gekwalificeerde incassospecialisten schakelen persoonlijk met u, om onze aanpak aan te passen aan uw situatie om zodoende een sterk front met uw organisatie te vormen. Onze ruime ervaring leert, dat deze integrale aanpak de beste resultaten levert. UNIEK - Justice, hét incassobureau in Nederland met 100% kwaliteits- en betaalgarantie

Om een gevoel te krijgen hoe dit in de praktijk gaat, geven wij een aantal voorbeelden:

Uw vordering heeft prioriteit en wordt niet betwist
Wij hanteren korte en strakke procedure om zo snel mogelijk succesvol te zijn. Is er werkelijk geen tijd te verliezen? Dan nemen wij direct passende maatregelen om verhaalsmogelijkheden veilig te stellen, zo kan conservatoir beslag worden gelegd. Hiermee wordt een vordering ‘bevroren’ bij een debiteur/schuldenaar zodat er na een gerechtelijke uitspraak ook zekerheid van betalen is.

Een schuldenaar weigert te betalen
Faillissementsaanvrage kan een doelmatig middel zijn. Laat u hierover informeren.

Korte doorlooptijden maken het verschil
Als wij een incasso-opdracht voor 16:00 uur ontvangen, verzenden wij nog dezelfde dag een schriftelijke sommatie. Voor zover mogelijk doen we dit schriftelijk en/of per e-mail. Wordt er ook binnen de door ons gestelde termijn niet betaald? Dan nemen wij direct na het verstrijken van deze termijn telefonisch contact met een debiteur op. Als betaling uitblijft, overleggen wij met u en bespreken een verdere gerechtelijke procedure. Wij willen u snel duidelijkheid geven.

Wat te doen met lage bedragen?
Achter kleine vorderingen aangaan kan een dilemma zijn, wegen de kosten wel tegen de baten op? Wij bieden hiervoor een zeer gerichte aanpak. Steeds meer organisaties kiezen voor onze aanpak.

Een debiteur wordt meerdere keren gesommeerd uw vordering(en) te voldoen. Heeft dit geen resultaat? Dan kunnen wij ook bij lage vorderingen tegen overzichtelijke kosten een dagvaarding uitbrengen. Bij grote aantallen bieden wij zelfs een prijsgarantie op een gerechtelijke incassoprocedure.

Wat als uw vordering betwist wordt?
Er is een conflict over een overeenkomst. Vooral bij ingewikkelde zaken brengt een gerechtelijke procedure voor betrokken partijen onzekerheid met zich mee over de afloop. Een voortslepende gerechtelijke procedure is kostbaar. Wij kunnen onze expertise aanwenden voor een oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is. Komen ook wij niet tot een oplossing, dan zou een gerechtelijke een optie kunnen zijn. Ook hiervoor wenden wij graag onze expertise aan.

Incassokosten buitengerechtelijke incasso
Wij zijn transparant in onze werkwijze en tariefstelling. Wij kennen geen abonnementen en/of bureau- of dossierkosten. Klik op Justice werkwijze en tarieven 2018.

Contact
Wilt u meer informatie over onze werkwijze en condities? Of wilt u een vrijblijvend advies over effectief debiteurenbeheer, stel ons dan uw vraag. Wij nemen nog dezelfde werkdag contact op. Voor een direct telefonisch advies zijn wij bereikbaar op +31(0)10 414 87 55.  

Onze werkwijze in het kort

Werkwijze-Incassobureau-Justice-1.png

Probeer het zelf

Uw vordering wordt niet betaald? Heeft u een vordering op een particulier, vraag dan gratis de voorbeeldbrief Wet Incassokosten (WIK) op.

Lees meer
Werkwijze-Incassobureau-Justice-2.png

Ontvang advies

Wilt u eerst ons advies? Dat kan! Wij geven graag geheel vrijblijvend een kosteloos advies.

Direct advies
Werkwijze-Incassobureau-Justice-3.png

Dien uw vordering in

Dien uw vordering nu in! Wij verrassen ook u graag met hoge incassoscore.

Vordering indienen
Werkwijze-Incassobureau-Justice-4.png

Bekijk onze overboeking

Gefeliciteerd, uw vordering is betaald!

Scroll naar boven