• Incassobureau-Justice-header-skyline.jpg

Incasso binnenland

Wat is een ‘buitengerechtelijke incassoprocedure’ nu eigenlijk? Wij verstaan hieronder: alle activiteiten om een vordering zonder tussenkomst van de rechter te incasseren. Er is altijd een kwestie van een eiser, een debiteur/schuldenaar en een te vorderen bedrag. Verder is iedere situatie anders.

Wij leveren als incassobureau maatwerk bij iedere incasso-opdracht. Bij voorkeur willen we de gang naar de rechtbank voorkomen. Onze aanpak kenmerkt zich door snelheid van handelen, zeer korte en directe communicatielijnen. Ruim 25 jaar expertise die zich letterlijk uitbetaalt. De meeste zaken handelen wij buitengerechtelijk af. 

Hebben we echter van doen met een debiteur die niet meewerkt aan een snelle afhandeling, dan zijn er een aantal andere opties. Wij geven een aantal praktijkvoorbeelden:

Conservatoir beslag - Uw vordering heeft hoge prioriteit en wordt niet betwist
Wij hanteren een korte en strakke procedure om zo snel mogelijk succesvol te zijn. Om verhaalsmogelijkheden veilig te stellen kunnen wij snel conservatoir beslag laten leggen. Hiermee is na een gerechtelijke uitspraak zekerheid van betalen.

Faillissementsaanvraag - Dit kan een doelmatig middel zijn om debiteuren tot betaling te dwingen.

Gerechtelijke procedure. Veel partijen, waaronder de advocatuur, werken op basis van de aan een zaak bestede tijd. De bestede tijd wordt in rekening gebracht per tijdseenheid van zes minuten tegen een uurtarief, gemiddeld tussen € 195,00 en € 225,00, excl. 8% bureaukosten. Dit betekent dat elke handeling (lees: telefonische contacten, verwerken van e-mails, bestuderen stukken, overleg, etc.) met cliënten en eventuele derde partijen, wordt geregistreerd en bij u in rekening wordt gebracht. Dit leidt tot onvoorspelbare kosten. Wij geven u zekerheid. Ons tarief wordt bepaald door de door ons uit te voeren proceshandelingen. Overige zaken zoals hiervoor vermeld, brengen wij niet in rekening. Daarnaast kennen wij ook een prijsgarantie. Ons honorarium is deels gebaseerd op basis van No Cure No Pay.

Wat te doen met lage bedragen?
Achter kleine vorderingen aangaan kan een dilemma zijn. Wegen de kosten wel tegen de baten op? Wij bieden hiervoor een zeer gerichte aanpak. Steeds meer organisaties kiezen voor onze aanpak.

Wat als uw vordering betwist wordt?
Er is een conflict over een overeenkomst. Ook dit vergt maatwerk. Vooral bij ingewikkelde zaken brengt een gerechtelijke procedure voor betrokken partijen onzekerheid met zich mee over de afloop. Een voortslepende gerechtelijke procedure is kostbaar. Wij kunnen onze expertise aanwenden voor een oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is. Komen ook wij niet tot een oplossing, dan zou een gerechtelijke een optie kunnen zijn. Ook hiervoor wenden wij graag onze expertise aan.

Maak uw keuze: (1) Zaak overdragen  (2) Plan vrijblijvend adviesgesprek (3) Offerte per E-mail(4) Contactgegevens.

Onze werkwijze in het kort

Werkwijze-Incassobureau-Justice-1.png

Probeer het zelf

Uw vordering op een natuurlijk persoon wordt niet betaald! Vraag dan gratis de voorbeeldbrief Wet Incassokosten (WIK) op.

Lees meer
Werkwijze-Incassobureau-Justice-2.png

Ontvang advies

Wilt u eerst ons advies? Dat doen we graag geheel vrijblijvend en kosteloos.

Direct advies
Werkwijze-Incassobureau-Justice-3.png

Dien uw vordering in

Dien uw vordering nu in! Wij verrassen u graag met hoge incassoscore.

Vordering indienen
Werkwijze-Incassobureau-Justice-4.png

Bekijk onze overboeking

Gefeliciteerd, uw vordering is betaald!

Volg ons

Volg de laatste ontwikkelingen via social media of onze nieuwsbrief.

Scroll naar boven