• Incassobureau-Justice-header-skyline.jpg

Incasso binnenland

Wat is een ‘buitengerechtelijke incassoprocedure’ nu eigenlijk? Wij verstaan hieronder: alle activiteiten om een vordering zonder tussenkomst van de rechter te incasseren. Er is altijd een kwestie van een eiser, een debiteur/schuldenaar en een te vorderen bedrag. Verder is iedere situatie anders.

Wij leveren als incassobureau maatwerk bij iedere incasso-opdracht. Bij voorkeur willen we de gang naar de rechtbank voorkomen. Onze aanpak kenmerkt zich door snelheid van handelen, zeer korte en directe communicatielijnen, ruim 25 jaar kennis en ervaring die zich letterlijk uitbetaalt. Ons gekwalificeerde team van incassospecialisten en juristen schakelt persoonlijk met u om een sterk front met uw organisatie te vormen. Onze ruime ervaring leert dat deze integrale aanpak tot de beste resultaten leidt. 

Wij geven een aantal praktijkvoorbeelden:

Uw vordering heeft hoge prioriteit en wordt niet betwist
Wij hanteren een korte en strakke procedure om zo snel mogelijk succesvol te zijn. Is er werkelijk geen tijd te verliezen? Om verhaalsmogelijkheden veilig te stellen kunnen wij snel conservatoir beslag laten leggen. Hiermee is na een gerechtelijke uitspraak zekerheid van betalen.

Een schuldenaar weigert te betalen
Een faillissementsaanvraag kan een doelmatig middel zijn.

Korte doorlooptijden maken het verschil
Als wij een incasso-opdracht voor 16:00 uur ontvangen, verzenden wij nog dezelfde dag een schriftelijke sommatie. Voor zover mogelijk doen we dit schriftelijk en/of per e-mail. Wordt er ook binnen de door ons gestelde termijn niet betaald? Dan nemen wij direct na het verstrijken van deze termijn telefonisch contact met een debiteur op. Als betaling uitblijft, overleggen wij met u en bespreken een verdere gerechtelijke procedure. Wij willen u binnen 14 dagen duidelijkheid geven.

Wat te doen met lage bedragen?
Achter kleine vorderingen aangaan kan een dilemma zijn. Wegen de kosten wel tegen de baten op? Wij bieden hiervoor een zeer gerichte aanpak. Steeds meer organisaties kiezen voor onze aanpak.

Een debiteur wordt meerdere keren gesommeerd uw vordering(en) te voldoen. Heeft dit geen resultaat? Dan kunnen wij ook bij lage vorderingen tegen overzichtelijke kosten een dagvaarding uitbrengen. Bij grote aantallen bieden wij zelfs een prijsgarantie op een gerechtelijke incassoprocedure.

Wat als uw vordering betwist wordt?
Er is een conflict over een overeenkomst. Ook dit vergt maatwerk. Vooral bij ingewikkelde zaken brengt een gerechtelijke procedure voor betrokken partijen onzekerheid met zich mee over de afloop. Een voortslepende gerechtelijke procedure is kostbaar. Wij kunnen onze expertise aanwenden voor een oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is. Komen ook wij niet tot een oplossing, dan zou een gerechtelijke een optie kunnen zijn. Ook hiervoor wenden wij graag onze expertise aan.

Incassokosten buitengerechtelijke incasso
Wij zijn transparant in onze werkwijze en tariefstelling. Wij kennen geen abonnementen en/of bureau- of dossierkosten. Klik op Justice werkwijze en tarieven.

Contact
Wilt u meer informatie over onze werkwijze en condities? Of wilt u een vrijblijvend advies,  stel ons dan uw vraag. Voor een direct telefonisch advies zijn wij bereikbaar op +31(0)10 414 87 55.  

Onze werkwijze in het kort

Werkwijze-Incassobureau-Justice-1.png

Probeer het zelf

Uw vordering op een natuurlijk persoon wordt niet betaald! Vraag dan gratis de voorbeeldbrief Wet Incassokosten (WIK) op.

Lees meer
Werkwijze-Incassobureau-Justice-2.png

Ontvang advies

Wilt u eerst ons advies? Dat doen we graag geheel vrijblijvend en kosteloos.

Direct advies
Werkwijze-Incassobureau-Justice-3.png

Dien uw vordering in

Dien uw vordering nu in! Wij verrassen u graag met hoge incassoscore.

Vordering indienen
Werkwijze-Incassobureau-Justice-4.png

Bekijk onze overboeking

Gefeliciteerd, uw vordering is betaald!

Volg ons

Volg de laatste ontwikkelingen via social media of onze nieuwsbrief.

Scroll naar boven