• Incassobureau-Justice-header-gerechtsgebouw.jpg

Gerechtelijke incasso en huurvorderingen

De gang naar de rechter, veelal een traject dat met argusogen wordt bekeken. Lange doorlooptijden, hoge incassokosten en een veelal onzekere uitslag zorgen er vaak voor dat bedrijven – zeker in het MKB – vorderingen laten liggen omdat de drempel te hoog is. Toch hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Justice doet dit anders.

Hoewel gerechtelijke incassoprocedures niet onder het No cure No pay concept vallen, kunnen wij de kosten beperkt houden. Ons honorarium is deels afhankelijk van het resultaat. U kunt van ons een onderbouwd advies verwachten over de kans dat de rechter de vordering toewijst.

Wij voeren alle gerechtelijke procedures in eigen beheer voor zaken waarvoor de kantonrechter bevoegd is. Is er sprake van een huurder en een huurachterstand en/of wilt u dat de achterstand wordt betaald en/of de huurovereenkomst ontbinden, maak dan gebruik van onze dienst HUURINCASSO. Onder huurvorderingen vallen zowel bedrijfsmatige alsook die op particulieren. 

Kosten incassobureau - prijsgarantie op de gehele procedure
Veel partijen, waaronder de advocatuur werken op basis van de aan uw zaak bestede tijd. De aan uw zaak bestede tijd wordt in rekening gebracht per tijdseenheid van zes minuten tegen een gemiddeld uurtarief tussen € 195,00 en € 225,00 excl. 5% bureaukosten. Dit betekent dat elk overleg, telefoontje, e-mail, bestuderen stukken etc. op deze wijze bij u in rekening wordt gebracht. Dit leidt tot onvoorspelbare kosten en daarmee tot onaangename financiële verrassingen. De vergelijking met het tekenen van een blanco cheque gaat zeker op. Wij geven u zekerheid, omdat ons tarief wordt vastgesteld op basis van de uit te voeren proceshandelingen. Overige zaken zoals hiervoor vermeld, brengen wij niet in rekening. Daarnaast kennen wij ook een prijsgarantie. Ons honorarium is deels gebaseerd op basis van No Cure No Pay. Ons prijsmodel geeft u zekerheid en bespaart u aanzienlijke juridische kosten. U hoeft geen kostbare advocaten meer in te huren terwijl u wel kunt bouwen op onze ruime ervaring. Ons honorarium is deels afhankelijk van het resultaat.

Een door ons gedetailleerd uitgewerkt voorstel is de basis voor elke gerechtelijke procedure. Door routine en veel parate kennis, gecombineerd met efficiënte productieprocessen, kunnen wij snel en concreet handelen zonder in te boeten op het niveau en kwaliteit onze diensten. Wij durven zelfs een prijsgarantie te geven op de gehele procedure.

Wilt u meer weten over gerechtelijke incasso procedures? Neem dan contact met ons op, wij geven graag een vrijblijvend advies. Wilt u weten wat de actuele griffierechten zijn? Wij verwijzen u graag door naar de Rechtspraak. Ook in het gerechtelijke traject proberen we de kosten op een debiteur te verhalen. We kunnen helaas geen garanties geven dat dit ook lukt. Dit wordt mede veroorzaakt door de per 1 februari 2021 geldende liquididatietarieven. Laat u hierover informeren.

Wat kunt u van ons verwachten bij een gerechtelijke procedure?

 • Een advies m.b.t de proceskans en de proceseconomische gevolgen.
 • Het opstellen van een dagvaarding.
 • De dagvaarding laten betekenen door een door ons geselecteerde deurwaarder.
 • De dagvaarding aanbrengen bij de rechtbank.
 • Het nemen en tijdig indienen van conclusies.
 • Het als uw gemachtigde waarnemen van comparities.
 • Een debiteur informeren over een gerechtelijke uitspraak.
 • Het opvolgen van eventuele betalingsregelingen.
 • Het laten betekenen van een vonnis.
 • Het sturen en opvolgen van eventuele uit te voeren executiemaatregelen.
 • Rapportage betreffende het verdere verloop van de procedure.
 • Het maken van een gedetailleerde afrekening in de gevoerde procedurezaak

Van toepassing is het Landelijk procesreglement.

Heeft u aanvullende vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Binnen een werkdag ontvangt u een reactie.

Onze werkwijze in het kort

Werkwijze-Incassobureau-Justice-1.png

Probeer het zelf

Uw vordering op een natuurlijk persoon wordt niet betaald! Vraag dan gratis de voorbeeldbrief Wet Incassokosten (WIK) op.

Lees meer
Werkwijze-Incassobureau-Justice-2.png

Ontvang advies

Wilt u eerst ons advies? Dat doen we graag geheel vrijblijvend en kosteloos.

Direct advies
Werkwijze-Incassobureau-Justice-3.png

Dien uw vordering in

Dien uw vordering nu in! Wij verrassen u graag met hoge incassoscore.

Vordering indienen
Werkwijze-Incassobureau-Justice-4.png

Bekijk onze overboeking

Gefeliciteerd, uw vordering is betaald!

Volg ons

Volg de laatste ontwikkelingen via social media of onze nieuwsbrief.

Scroll naar boven