Vordering verkopen? Wij zijn u graag van dienst

18-06-2019

Vordering verkopen  Wij zijn u graag van dienst  3

Heeft u te maken met een onbetaalde factuur en wilt u snel geld ontvangen? Dan kunt u overwegen deze vordering te verkopen aan een incassobureau. Wilt u een vrijblijvend voorstel, dan kunt u deze kosteloos door ons laten beoordelen. Indien u ons voorstel accepteert, dan stellen we een zogenoemde ‘akte van cessie’ op. Na ondertekening heeft u meestal de dag hierna het geld op uw rekening”, aldus Albert Meijer, van Incassobureau Justice.

Vordering direct verkopen

Het verkopen van een vordering heeft als grootste voordeel dat u zeer snel over geld beschikt. U hoeft geen kosten te maken voor bijvoorbeeld een gerechtelijke procedure. U heeft ook niets meer te maken met uw debiteur.

Bij het verkopen van een vordering beschikt u direct over geld. Maar elke medaille heeft een keerzijde, u zult rekening moeten houden met een afboeking. Wij moeten vaak gerechtelijke kosten maken en moeten er ook rekening mee houden dat hier niet altijd opbrengsten tegenover staan.   

“Wij proberen altijd te denken vanuit de situatie van onze klanten. Hierdoor zijn wij in staat een advies te geven dat in het belang van de klant is.”

Heeft u een vraag over onbetaalde facturen?

Vordering verkopen  Wij zijn u graag van dienst  2

Vordering verkopen of (buiten)gerechtelijke procedure?

Voor de cashflow binnen uw bedrijf kan een vordering verkopen een goede oplossing zijn. Wij wijzen u er echter wel op dat uw opbrengst bij een buitengerechtelijke incassoprocedure of bij een gerechtelijke procedure aanzienlijk hoger is. Als de vordering niet wordt betwist en een debiteur over voldoende middelen beschikt om te betalen, dan wordt een vordering meestal snel en in zijn geheel door ons geïncasseerd. Hier staat tegenover dat ook wij niet ‘van een kale kip kunnen plukken’. Als een debiteur weinig betaalcapaciteit heeft, dan kan het lang duren voordat de schuld is betaald, aldus Albert.

Meer weten over vordering verkopen?

Wilt u meer weten over de verkoop van vorderingen? Neem dan vooral contact met ons op. We geven u graag advies. Wilt u een vordering verkopen? Leg deze vrijblijvend aan ons voor. U kunt volstaan met het invullen van het online formulier op de website.

Heeft u een vraag over onbetaalde facturen?

Dit artikel delen: