No cure no pay incasso: zo werkt het

23-04-2019

No cure no pay incasso  zo werkt het  2

Bijna elke zzp’er of mkb’er ontkomt er niet aan; een klant die een factuur niet wil of zegt niet te kunnen betalen. Op uw aanmaningen wordt niet meer gereageerd. Wat nu te doen? U wilt een beroep doen op een ervaren incassopartner, maar u wil bij voorkeur niet gebonden zijn aan een betaalde contractuele verplichting. Dat is heel begrijpelijk. Waarom zou u op voorhand ook kosten maken voor iets wat u niet constant nodig heeft? Het concept No cure No pay incasso spreekt u dan wellicht aan? 

“Bij ons betalen klanten geen abonnementskosten of bureau- en dossierkosten. Daarbij komt dat elke relatie een kosteloos en vrijblijvend advies kan krijgen over een zaak en onze visie over de kans van slagen. Kunnen wij geen oplossing vinden? Dan betaal je als relatie niets”, aldus Albert Meijer, van Incassobureau Justice.

“Wij vinden het belangrijk om als incassobureau de drempel laag te houden. Als het nodig is dan brengen we een onaangekondigd bezoek aan de debiteur.”

Heeft u een vraag over onbetaalde facturen?

No+cure+no+pay+incasso +zo+werkt+het+ 1

No cure no pay incasso

Hoe gaat de No cure no pay incasso bij Incassobureau Justice in zijn werk? Wij streven ernaar onze relaties snel duidelijkheid te geven. Onze werkwijze is te karakteriseren als no-nonsense en gericht op resultaat. Bij B2B vorderingen alsook bij hoge vorderingen op particulieren hanteren wij een garantietermijn van 14 dagen. Binnen deze tijdspanne krijgt u altijd duidelijkheid.

Wordt het volledige bedrag dat gemoeid is met de incasso betaald? Dan krijgt u niet alleen het factuurbedrag uitbetaald, maar ook de rente! Als er niets wordt betaald en verdere vervolgstappen kansloos zijn, dan betaalt u niets. Albert: “Wij vinden het belangrijk om als incassobureau de drempel laag te houden, zodat we zoveel mogelijk ondernemers kunnen helpen die te maken hebben met onbetaalde facturen.”

24/7 toegang tot klantenportaal

Als u een zaak bij ons indient, ontvangt u per mail een bevestiging. Onze tarieven en voorwaarden die op onze website staan vermeld, worden bij elke opdracht meegezonden. Het verdere verloop in het dossier kunt u 24/7 volgen via een beveiligd klantenportaal. U bent zo continue in staat om over onze schouders mee te kijken. Bij elke zaak bepalen we de stappen die naar succes moet leiden. Bij elke B2B-opdracht schatten wij mede door een krediet rapport de verhaalsmogelijkheden in. Dit bepaalt mede de afweging of een gerechtelijk traject zinvol is.

Het procesrisico kunnen wij als ervaren incasseerder meestal goed inschatten. Het komt regelmatig voor dat nieuwe relaties emoties zwaarder laten wegen dan bedrijfseconomische afwegingen. Dit onder het nom dat principes belangrijk zijn. We proberen hier in mee te denken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat de kosten van een gerechtelijke procedure gerechtvaardigd zijn ten opzichte van het te verwachten resultaat. Als naar verwachting de verhaalmogelijkheden vrijwel nihil zijn, of dat het u meer gaat kosten dan het gaat opleveren, dan raden we u aan de vordering af te boeken.

“Albert: “We gaan altijd op de stoel van de klant zitten en geven een reëel en eerlijk advies. Een vonnis is geen doel op zich, maar een middel tot betalen”.

No+cure+no+pay+incasso +zo+werkt+het+ 4

Wanneer brengen we wel kosten in rekening?

Met een gerechtelijke procedure zijn kosten gemoeid, zoals bijvoorbeeld ons honorarium en het griffierecht dat aan de rechtbank moet worden betaald. Voordat we een gerechtelijke procedure starten ontvangt u bij elke zaak een gedetailleerd financieel voorstel. Zonder uw akkoord starten we nooit een gerechtelijke procedure. Ook bij een gerechtelijke procedure denken we met u mee door ons honorarium deel afhankelijk te laten zijn van het resultaat. We streven ernaar zoveel mogelijk kosten te verhalen op een debiteur.

Contact

Wilt u meer informatie over No cure no pay incasso? Of heeft u een andere vraag? Aarzel niet om het contactformulier in te vullen op onze website. U kunt ons ook direct bellen op 010 414 87 55. Wij staan u graag te woord.

Heeft u een vraag over onbetaalde facturen?

Dit artikel delen: