Procesfinanciering: waarom, wanneer en hoe?

13-08-2019

Procesfinanciering  waarom, wanneer en hoe   1

U heeft een fors bedrag openstaan bij een debiteur. Een buitengerechtelijke incassoprocedure heeft niets opgeleverd. U wilt de vordering niet afboeken. Ziet u echter op tegen alle proceskosten die gemoeid zijn met een gerechtelijke procedure? Wellicht is procesfinanciering dan voor u een goede optie. Bij procesfinanciering loopt u namelijk geen enkel financieel risico.

Win-winsituatie

“Wij vinden het spijtig dat veel zzp’ers en bedrijven in het mkb segment veel vorderingen afboeken, omdat wordt opgezien tegen de kosten die gemoeid zijn met een gerechtelijke procedure. Procesfinanciering is voor ons een verdienmodel en bedrijven hoeven minder af te boeken. Een typische win-winsituatie”, aldus Albert Meijer, van Incassobureau Justice.

“Vooral voor zzp- en mkb’ers is Justice procesfinanciering zeer aantrekkelijk.”

Heeft u een vraag over onbetaalde facturen?

Procesfinanciering  waarom, wanneer en hoe   3

Procesfinanciering: hoe werkt het?

De kosten die gemoeid zijn met het opstellen van de dagvaarding en alle overige proceshandelingen, de eventuele executiekosten van de deurwaarder, het aan de rechtbank verschuldigde griffierecht: bij procesfinanciering hoeft u geen van deze kosten te betalen. U loopt geen enkel financieel risico. “Vooral voor zzp- en mkb’ers is ‘Justice’ procesfinanciering zeer aantrekkelijk. Als enige partij in Nederland bieden wij procesfinanciering aan voor relatief lage vorderingen. Bij claims vanaf € 5000,- kunnen wij al een voorstel doen voor procesfinanciering”, aldus Albert. “Het risico dat de debiteur niets betaalt, komt volledig voor onze rekening.”

Het vonnis en betaling

Na betaling hebben wij eerst recht op een vergoeding. Wij brengen onze vergoeding in mindering op het bedrag dat wij aan u overmaken. Ook dit is een typische win-winsituatie. U loopt geen enkel financieel risico en ontvangt toch een bedrag voor een vordering die anders nooit zou zijn betaald.

Meer weten over procesfinanciering?

Staat er een substantieel bedrag open en denkt u erover procesfinanciering aan te vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij beoordelen uw zaak kosteloos en geheel vrijblijvend. Zijn wij positief, dan doen wij u graag een voorstel.

Heeft u een vraag over onbetaalde facturen?

Share this article: