Huurachterstand? Dit kunnen wij voor u betekenen

08-10-2019

Huurachterstand  Dit kunnen wij voor u betekenen 2

U hebt te kampen met een huurder met een betaalachterstand? Dan is het verstandig om snel de ondersteuning van een incassobureau in te schakelen. Bij huurzaken loopt u het risico dat een achterstand verder oploopt. Tegenover uw kosten van een pand staan dan geen inkomsten. Elke huurzaak is maatwerk. Per zaak bepalen wij de meest doeltreffende strategie. “Wij hebben al ruim 25 jaar ervaring met het incasseren van huurvorderingen,” aldus Albert Meijer, van Incassobureau Justice.

WIK-brief

Zodra er een huurachterstand is, dan kunt u via onze website gratis een zogenoemde WIK-brief downloaden. Het is wettelijk verplicht om deze brief naar een particuliere huurder te sturen om aanspraak te kunnen maken op incassokosten. Dit ligt overigens anders bij zakelijke huurders. Blijft betaling toch uit, dan kunt u uw zaak online aanmelden via de website.

Bij een huurachterstand hanteren wij een zeer korte procedure, waarbij op zeer korte termijn een oplossing gevonden dient te worden voor betaling van de achterstand. Tevens dient een huurder garanties te geven dat de achterstand niet verder oploopt. Is dit niet mogelijk? Dan wordt na uw goedkeuring de zaak snel aan de rechter voorgelegd. Bij particuliere huurders dient u er rekening mee te houden dat de huurder een grote mate van bescherming geniet. De rechter zal in de meeste gevallen ontbinding eerst toewijzen bij een achterstand van minimaal 3 maanden.

“Wij streven ernaar huurders kosten te besparen bij het oplossen van huurvorderingen.”

Heeft u een vraag over onbetaalde facturen?

Huurachterstand  Dit kunnen wij voor u betekenen  3

Dagvaarding bij huurachterstand

Een gerechtelijke procedure start met het uitbrengen van een dagvaarding. Wij stellen de dagvaarding op en laten deze door een deurwaarder betekenen. Wij brengen de zaak vervolgens aan bij de rechtbank. Indien uw debiteur de vordering betwist en verweer voert, zullen wij alle verdere proceshandelingen uitvoeren. Bij huurovereenkomsten vorderen we naast de achterstand, zoals bekend bij het uitbrengen van de dagvaarding, ook de toewijzing van de nog te vervallen termijnen tot beëindiging van de overeenkomst en de ontbinding van de huurovereenkomst en uitzetting.

Kosten huurincasso

“In tegenstelling tot bijvoorbeeld de advocatuur werken wij niet op uurbasis, omdat het werken op uurbasis nogal eens leidt tot vooraf niet in te schatten kosten. Wij werken deels op basis van No Cure No Pay. Wij durven onze klanten zelfs een prijsgarantie te geven op de gehele procedure, zodat ze niet voor onaangename verrassingen komen te staan”, aldus Albert Meijer

Meer weten over huurincasso?

Wilt u meer weten over huurincasso, of wilt u een kosteloos advies, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We denken graag met u mee.

Heeft u een vraag over onbetaalde facturen?

Share this article: