• Incassobureau-Justice-header-skyline.jpg

Buitengerechtelijke incassokosten

Wie betaalt de buitengerechtelijke incassokosten?

Wilt u weten hoe hoog buitengerechtelijke incassokosten zijn? Bij onbetwiste vorderingen worden onze buitengerechtelijke incassowerkzaamheden uitgevoerd op basis van het No cure No pay concept.

Buitengerechtelijke incassokosten
Wij brengen u geen honorarium in rekening als wij niets kunnen incasseren. Bij vorderingen op debiteuren in het buitenland brengen wij per opdracht kantoorkosten bij u in rekening indien wij een beroep doen op een buitenlandse partner. De kosten van een incassobureau die aan particuliere debiteuren in rekening mogen worden gebracht zijn wettelijk vastgesteld volgens de wet Normering Buitengerechtelijke Incassokosten (WIK).

Wet Normering Buitengerechtelijke Incassokosten
Als uw debiteur een consument is, geldt vanaf 1 juli 2012 de wet Normering Buitengerechtelijke Incassokosten. Deze wet geldt voornamelijk voor consumenten en heeft als belangrijkste doel om consumenten te beschermen tegen onredelijk hoge incassokosten. Bij vorderingen op bedrijven kan hiervan worden afgeweken, bijvoorbeeld door in de overeenkomst of in de algemene voorwaarden vast te leggen welke kosten van de incasso in rekening kunnen worden gebracht. Zijn er geen afwijkende afspraken gemaakt, dan gelden ook bij vorderingen op bedrijven de regels van de nieuwe wet.

Volgens onderstaande staffel gelden over het te vorderen bedrag aan hoofdsom de volgende percentages, zie het Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten:

  • over de eerste € 2.500,- geldt een percentage van 15%. Het minimumbedrag is € 40,-
  • over de volgende € 2.500,- geldt een percentage van 10%.
  • over de volgende € 5.000,- geldt een een percentage van 5%.
  • over de volgende € 190.000,- geldt een percentage van 1%.
  • over het meerdere geldt een percentage van 0,5%.
  • de totale incassokosten zijn maximaal € 6775,-. 

Kosten incasso verhalen debiteur
Wij streven er altijd naar om de buitengerechtelijke incassokosten te verhalen op uw niet betalende debiteur. Als onze incassokosten niet verhaald kunnen worden op uw debiteur, maar wij wel succesvol zijn, dan brengen wij onze vergoeding bij u in rekening. Op onze werkzaamheden zijn van toepassing:

  • onze prijslijst ‘Incasso - werkwijze en tarieven'
  • algemene voorwaarden

Deze stellen wij altijd aan u beschikbaar voor wij uw eerste zaak in behandeling nemen. 

Contact Incassobureau
Heeft u vragen over buitengerechtelijke incassokosten? Neem dan contact met ons op. Wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen, wilt u de prijslijst of de algemene voorwaarden inzien? Incassoburau Justice staat voor u klaar!

Volg ons

Volg de laatste ontwikkelingen via social media of onze nieuwsbrief.

Scroll naar boven