Sluit navigatie

Vordering verkopen en direct geld ontvangen

Interesse in het snel verkopen van een vordering aan een incassobureau?

Bij vorderingen voeren wij invorderingsprocedures om gelden te incasseren. Dit doen we al ruim 25 jaar in Nederland en in het buitenland. Wij werken op basis van No Cure No Pay. Dit betekent dat je in het buitengerechtelijke stadium geen kosten betaalt indien betaling uitblijft. Je betaalt bij ons ook geen abonnementskosten of dossierkosten. Lees de voorwaarden op onze site onder 'Tarieven'.

Vordering verkopen aan incassobureau Justice

Binnen een termijn van 14 dagen willen wij je duidelijkheid geven of een debiteur tot betaling overgaat. Bij een volledige betaling van het te vorderen bedrag, ontvang je de hoofdsom en rente. Blijft betaling uit, dan zijn er meestal 2 opties:

  1. Wij sluiten het dossier. De kosten komen voor onze rekening.
  2. Wij doen een voorstel voor een gerechtelijke procedure. Wij zijn uniek door procesfinanciering aan te bieden bij vorderingen vanaf 5000 euro.

Direct vordering verkopen

Je hebt een zwaarwegend belang om direct over liquiditeit te kunnen beschikken. Wil je het resultaat van de incasso of gerechtelijke procedure niet afwachten om direct over gelden te beschikken, dan kun je een vordering verkopen. Laat ons je zaak kosteloos beoordelen. Indien wij de vordering positief beoordelen en wij tot een akkoord komen over het overnamebedrag, dan nemen wij de vordering via een akte van cessie over. Het is ook mogelijk dat wij bemiddelen tussen een private investeerder en een verkopende partij, waarbij de private investeerder eigenaar wordt van je vordering. In beide gevallen zetten wij voor 100% onze expertise in om de vordering te incasseren. Bij verkoop van een vordering dien je er wel rekening mee te houden dat je opbrengst meestal veel lager is dan bij een buitengerechtelijke of gerechtelijke procedure.  

Voor- en nadelen van verkoop vordering

Wat zijn belangrijke voor- en nadelen van een buitengerechtelijke/gerechtelijke procedure t.o.v. het verkopen van een vordering?

  • Voordeel: bij een incassoprocedure of gerechtelijke procedure is je opbrengst meestal aanzienlijk hoger dan bij verkoop van je vordering.
  • Nadelen: bij een incassoprocedure of gerechtelijke procedure ontvang je eerst geld na betaling op onze derdenrekening. Je hebt geen garantie of en zo ja, wanneer de vordering wordt geïncasseerd.

Advies

Interesse om je vordering te verkopen? Als je een vordering verkoopt aan of via incassobureau Justice, dan is binnen 2 dagen het overeengekomen bedrag op je rekening bijgeschreven. Wil je de zaak eerst met ons bespreken, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan klaar voor advies op maat!

Dien je vordering in

Wil je een vordering verkopen aan incassobureau Justice? Dien dan nu je vordering in. Bij vragen kun je te allen tijde contact met ons opnemen. 

Vordering indienen

Direct vordering indienen

Dien nu je vordering nu in en incasseer snel geld!

Vordering indienen

Stap 1: Dien je vordering(en) in

Je legt je vordering(en) aan ons voor door het invullen van het elektronisch formulier.
 

Stap 2: Onze beoordeling & conclusie

Na beoordeling van de vordering(en) zijn er drie mogelijke uitkomsten:

  1. Wij doen u een concreet aanbod voor welk bedrag wij je vordering over willen nemen.
  2. Wij nemen contact met je op omdat wij nog aanvullende vragen hebben.
  3. Wij doen u géén aanbod omdat wij de kans op het succesvol incasseren nagenoeg nihil achten. Wij behouden ons het recht voor dit zonder opgave van redenen te doen. Alle ontvangen documenten zullen wij vernietigen, of op verzoek retourneren.
     

Stap 3: De overeenkomst & uitbetaling

Als we tot een akkoord komen over het overnamebedrag, wordt een overeenkomst opgesteld. Een dag na ondertekening is het overnamebedrag op je rekening bijgeschreven.
 

Stap 4: Je blijft op de hoogte

We zijn transparant in de verdere afhandeling. Je kunt het verdere proces blijven volgen. Je hebt 24 uur per dag online toegang tot het dossier.

Onze werkwijze in het kort

Werkwijze-Incassobureau-Justice-1.png

Probeer het zelf

Je vordering wordt niet betaald? Voordat je een openstaande vordering indient kun je gratis de voorbeeldbrief Wet Incassokosten (WIK) opvragen.

Lees meer
Werkwijze-Incassobureau-Justice-2.png

Ontvang advies

Wilt je eerst ons advies? Dat kan! Neem contact met ons op en wij geven een kosteloos advies.

Direct advies
Werkwijze-Incassobureau-Justice-3.png

Dien uw vordering in

Dien je vordering nu in! Wij verrassen onze relaties met hoge incassoscores.

Vordering indienen
Werkwijze-Incassobureau-Justice-4.png

Bekijk onze overboeking

Gefeliciteerd, je vordering is betaald!

Scroll naar boven