Sluit navigatie

Incasso binnenland

Wat is een ‘buitengerechtelijke incassoprocedure’ nu eigenlijk? Wij verstaan hieronder: alle activiteiten om een vordering te incasseren, zonder tussenkomst van de rechter. Er is altijd een kwestie van een eiser, een debiteur/schuldenaar en een te vorderen bedrag. Verder is iedere situatie anders.

Incassobureau Justice levert maatwerk bij iedere incasso-opdracht, waarbij wij de gang naar de rechtbank bij voorkeur voorkomen. Onze aanpak kenmerkt zich door snelheid van handelen, zeer korte en directe communicatielijnen, ruim 25 jaar kennis en ervaring die zich letterlijk uitbetaalt. Onze gekwalificeerde resultaatgerichte incassospecialisten schakelen persoonlijk met je, om onze aanpak aan te passen aan de situatie om zodoende een sterk front met je organisatie te vormen. Onze ruime ervaring leert, dat deze integrale aanpak de beste resultaten levert. UNIEK - Justice, hét incassobureau in Nederland met 100% kwaliteits- en betaalgarantie

Om je te helpen een gevoel te krijgen hoe dit in de praktijk gaat, bieden wij je een aantal concrete voorbeelden aan:

Je vordering heeft prioriteit en wordt niet betwist
Justice hanteert een korte en strakke procedure om zo snel mogelijk succesvol te zijn. Is er werkelijk geen tijd te verliezen? Dan nemen wij direct passende maatregelen om verhaalsmogelijkheden veilig te stellen, zo kan conservatoir beslag worden gelegd. Hiermee wordt een vordering door de rechtbank ‘bevroren’ bij een debiteur/schuldenaar zodat er na een gerechtelijke uitspraak ook zekerheid van betalen is.

Een schuldenaar weigert te betalen
Faillissementsaanvrage kan een doelmatig middel zijn. Laat je hierover informeren door onze specialisten.

Korte doorlooptijden maken het verschil
Als wij je incasso-opdracht voor 16:00 uur ontvangen, verzenden wij nog dezelfde dag een schriftelijke sommatie per post. Om geen tijd te verliezen, verzenden wij deze sommatie ook per e-mail en/of fax. Wordt er ook binnen de door ons gestelde termijn niet betaald? Dan nemen wij direct na het verstrijken van deze termijn telefonisch contact op met een debiteur. Als zelfs dit niet helpt, gaan wij direct met je in overleg en vragen je goedkeuring om een gerechtelijke procedure te starten en direct een dagvaarding uit te brengen. Wij streven ernaar je binnen een zeer korte periode duidelijkheid te geven.

Wat te doen met lage bedragen?
Achter kleine vorderingen aangaan kan een dilemma zijn, wegen de kosten wel tegen de baten op? Justice biedt hiervoor een zeer gerichte aanpak die het aantrekkelijk maakt te vorderen. Steeds meer organisaties kiezen voor deze aanpak, om ook voor kleinere bedragen eerlijk beloond te worden en de afnemer te laten weten dat ook kleine facturen gewoon betaald moeten worden.

Je debiteur wordt meerdere keren gesommeerd je vordering(en) te voldoen. Heeft dit geen resultaat? Dan kunnen wij ook bij zeer lage vorderingen een dagvaarding uitbrengen tegen overzichtelijke kosten. Voor zeer grote aantallen vorderingen bieden wij zelfs een prijsgarantie op een door Justice uit te voeren gerechtelijke incassoprocedure.

Wat als je vordering betwist wordt?
Je hebt een conflict over een lopend contract. Gerechtelijke procedures zijn altijd interessant voor advocaten, omdat zij als enige geen financieel risico lopen. Vooral bij ingewikkelde zaken brengt een gerechtelijke procedure voor betrokken partijen onzekerheid met zich mee over de afloop. Partijen geven vooraf vaak aan principieel te zijn, maar komen er pas later vaak achter dat er veel tijd en emotie mee gemoeid kan zijn. Een voortslepende gerechtelijke procedure en niet in de laatste plaats de procedurekosten (lees: advocaatkosten) is voor beide partijen geen aantrekkelijk vooruitzicht. Justice kan in dergelijke gevallen bemiddelen in het zoeken naar een oplossing of schikking die voor beide partijen aanvaardbaar is. Dit is vaak een veel aantrekkelijker oplossing. Mochten ook wij niet tot een oplossing komen, dan is het gerechtelijke traject de laatste optie. Ook hiervoor wenden wij graag onze expertise aan om je 100% te ondersteunen.

Incassokosten buitengerechtelijke incasso
Justice is transparant in haar werkwijze en dus ook in de tariefstelling. Bij Justice betaal je geen vaste kosten als abonnementen, ook geen bureau- of dossierkosten. Wil je verder lezen, klik op Justice werkwijze en tarieven 2017.

Contact
Ben je op zoek naar nog meer inhoudelijke informatie over onze werkwijze en condities? Of wil je een vrijblijvend advies over effectief debiteurenbeheer, stel ons dan je vraag. Wij nemen nog dezelfde werkdag contact met je op. Wil je direct advies, we zijn bereikbaar op +31(0)10 414.87.55.  

Onze werkwijze in het kort

Werkwijze-Incassobureau-Justice-1.png

Probeer het zelf

Je vordering wordt niet betaald? Voordat je een openstaande vordering indient kun je gratis de voorbeeldbrief Wet Incassokosten (WIK) opvragen.

Lees meer
Werkwijze-Incassobureau-Justice-2.png

Ontvang advies

Wilt je eerst ons advies? Dat kan! Neem contact met ons op en wij geven een kosteloos advies.

Direct advies
Werkwijze-Incassobureau-Justice-3.png

Dien uw vordering in

Dien je vordering nu in! Wij verrassen onze relaties met hoge incassoscores.

Vordering indienen
Werkwijze-Incassobureau-Justice-4.png

Bekijk onze overboeking

Gefeliciteerd, je vordering is betaald!

Scroll naar boven